АтлантичJazz Festеският клуб в България е съорганизатор на 11-то издание на Перелик Еко Джаз Фестивал, The Sound of Silence, организиран от Кирил и Венера Асенови, който ще се проведе на 30 Юли 2016 (събота) от 20:00 на връх Перелик в близост до Смолян.
Фестивалът е уникален със своята екологична насоченост, която съчетава идеята за импровизация и творчество с опазването на околната среда като основна ценност. Събитието се провежда на 2191 метра над морското равнище в подножието на Перелик. Сцената е огряна от хиляди свещи и звездното небе на Родопа планината, а музиката се рее из планина цяла нощ. Сцената, се огражда с повече от 4 000 бали слама и на нея участват български и чуждестранни певци и музиканти от цял свят, които представят обработки на популярни родопски народни песни и авторска музика. Тази година фестивалът ще бъде под егидата на посланика на САЩ в България, Н.Пр. Ерик Рубин.
Различни джаз музиканти от САЩ, Сърбия, България ще вземат участие във фестивала, и по-конкретно The Badlam Club, Hot Club de Plovdiv, сръбската група Hashima и Райън Хенслър квартет.
Повече информация можете да откриете на официалната страница на фестивала (www.thesoundofsilence.bg) и във фейсбук (https://www.facebook.com/perelikecojazzfestival/).